Tags:

Artikels

Checkpoint: Beveiligingsapp Xiaomi in MIUI is niet zo ‘veilig’ als het klinkt

Xiaomi heeft in al zijn versies van MIUI een beveiligingsapp. Door een man in the middle-aanval was het mogelijk schadelijke bestanden te installeren, blijkt uit het onderzoeksrapport van Checkpoint.

Xiaomi begint de westerse markt in grote stappen te ‘annexeren’. Het bedrijf trad vorig jaar al een paar grote Europese landen binnen, waaronder Spanje en Italië. Inmiddels is Xiaomi ook de Benelux binnengetreden. Op toestellen over de algehele wereld levert Xiaomi een beveiligingsapp mee. Een app die gebruikmaakt van drie verschillende SDK’s voor de beveiligingsdefinities: Avast, AVL en Tencent. Met deze definities kan de scanner zoeken naar malware, al was het mogelijk om via een onbeveiligde http-verbinding schadelijke definities binnen te halen. Uit het onderzoek van Checkpoint blijkt nu dat de beveiligingsapp definities onvoldoende controleerde, waardoor de aanvallen mogelijk waren.

Het proces klinkt relatief gemakkelijk. Het ophalen van de Avast-definities gebeurde te allen tijde via een onbeveiligde verbinding. Deze onbeveiligde verbinding zorgt ervoor dat de aanvaller de naam van de definities, die in een APK-bestand werden verstuurd, kon achterhalen. Als een gebruiker nu ook de AVL-definities binnen zou halen, kan de aanvaller een onbeveiligd bestand meesturen. Dat is mogelijk omdat de AVL-definities tevens via een onbeveiligde verbinding op de telefoon terechtkwamen. In dit geval spreek je, door de onbeveiligde http-verbinding, van een mitm-aanval (man in the middle).

Gecompliceerde aanval

Vervolgens zullen alle bestanden geïnstalleerd worden, ook de ‘Avast-definities’. Zodra er nu een scan uitgevoerd wordt zal het onveilige bestand malware op de telefoon installeren. Het klinkt nu echter wel vrij gemakkelijk. De gebruiker zelf moest er namelijk zelf een actie voor uitvoeren: van de Avast-SDK wisselen naar AVL. Gebruikers konden merken dat Avast geen contact meer had met zijn servers, de aanvaller verbrak namelijk elke verbinding. Wisselt de gebruiker niet tussen de SDK-aanbieders, dan zal deze aanval daarbij eindigen. Ook is de kans dat iemand geraakt wordt vrij klein, het gaat namelijk om een specifieke aanval. Xiaomi zou het probleem in elk geval hebben opgelost.

Bron: Techpulse

10-04-2019 - Checkpoint

Artikels

Bekijk de inzichten uit de ICT-trendsurvey 2019

Waar zitten de grootste uitdagingen bij organisaties op vlak van ICT en wat zijn de nieuwste trends? 
Bekijk de inzichten uit de ICT-trendsurvey in dit resultaten rapport.

09-04-2019 - Securitas

Artikels

60% van de publieke organisaties geeft aan dat hun ICT en business goed gesynchroniseerd zijn.

60% van de publieke organisaties geeft aan dat hun ICT en business goed gesynchroniseerd zijn

In aanloop naar het Securitas HTHI event, deden we onlangs een ICT trend-survey binnen de publieke sector.
Een van de vragen ging over de synchronisatie tussen business en ICT. We peilden met andere woorden of de beleidslijnen goed afgestemd zijn op ICT. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp en verschaffen we aan de hand van de resultaten enkele inzichten.

Er is nog steeds een kloof

Ruim 60% geeft aan dat hun business en ICT goed gesynchroniseerd zijn. Toch blijkt 40% het niet eens te zijn met deze stelling. Dit betekent dat er bij vele organisaties nog steeds een kloof is tussen business, beleid en ICT. Een aandachtspunt voor vele organisaties.. Organisaties en processen worden immers meer en meer gedreven door de klant of burger.

Bovendien is de snelheid van veranderingen en innovaties immens. Nieuwe technologieën en de toepasbaarheid ervan volgen elkaar heel snel op, dus het is absoluut een must om te luisteren naar de klant of burger. Het positieve aspect is dat technologie steeds toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker om te integreren wordt. Het is wel een voorwaarde dat de organisatie zich openstelt voor innovatie.

Organisaties en processen worden gedreven door de klant of burger

Klanten zijn vandaag de dag veeleisend en gewend geraakt aan hyper persoonlijke en efficiënte userinterfaces. Ze willen bovendien snel geholpen worden. Ze vergelijken hun ervaring daarom niet meer met vergelijkbare websites, diensten of producten, maar met alles wat ze online gebruiken. Met andere woorden, de website of app van uw organisatie wordt zowel bewust als onbewust vergeleken met bijvoorbeeld Google, Instagram of Facebook.

Om aan de verwachtingen van klanten en burgers te blijven voldoen op het gebied van gebruiksgemak en snelheid is het niet meer mogelijk om achter te blijven. Het is in 2019 essentieel om nieuwe technologieën en innovaties in te zetten om de efficiëntie binnen uw organisatie te laten stijgen.

Co-creatie en partnerships

Om deze innovaties te kunnen doen, kan er soms een tekort aan resources zijn. Heeft een organisatie voldoende kennis in huis? Voldoende financiële middelen? Beschikken medewerkers over de juiste competenties? Dit is het nieuwe vraagstuk voor elke publieke organisatie maar ook voor de industrie in het algemeen.

Hoe gaat een organisatie hiermee om door te werken in co-creatie of partnerships, zodat het de snel veranderende markt kan bedienen? Dit is immers van essentieel belang om nieuwe technologieën efficiënt en doeltreffend toe te kunnen passen binnen een organisatie.

Wilt u op de hoogte blijven van andere inzichten uit de ICT trend survey?
Volg ons op FacebookTwitterLinkedIn of schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

ik wil op de hoogte blijven 

08-04-2019 - Securitas

Artikels

Presentaties Securitas HTHI 2019 online!

Op 14 maart vond het Securitas HIGH TOUCH - HIGH IMPACT event plaats.
Download de 17 presentaties van de dag en doe inspiratie op voor uw ICT projecten.

vraag presentaties aan

Bent u geregistreerd op het portaal? Bekijk dan rechtstreeks de presentaties via deze link. (u dient ingelogd te zijn)

02-04-2019 - Securitas

Artikels

Foto's Securitas HIGH TOUCH - HIGH IMPACT 2019

Download hier de presentaties van het event! 

29-03-2019 - Securitas

Artikels

Hoe kan het VITO-raamcontract uw stad of gemeente helpen bij de digitalisering?

Steden en gemeenten spelen een cruciale rol in onze maatschappij. Zowel naar burgers als bedrijven toe is er nood aan een optimale dienstverlening. En dit op verschillende niveaus: van administratieve dienstverlening tot het duurzaam maken van de gemeente door mobiliteit, veiligheid. Anderzijds is een gemeente of stad DE bron van alle burger-gerelateerde informatie voor de Vlaamse en Federale overheid (geboorte, sterfte, huwelijk, kadaster, etc.). Hierbij verloopt de dienstverlening met zowel de burger als de overheid steeds vaker digitaal.

Al deze uitdagingen betekenen een grote verandering op gebied van beleid, organisatie en ICT, vooral om dit op een kostenefficiënte en duurzame manier te realiseren.

Hoe kan Securitas als fundering uw stad of gemeente efficiënt en makkelijk helpen bij de digitalisering?  

download de brochure

26-03-2019 - Securitas

Artikels

Digitale Transformatie: Technologie inzetten om drastisch te vernieuwen

Digitaliseren is veranderen met een doel

En GEEN VERPLICHT NUMMERTJE. De digitalisering is een exponent van de efficiëntiedoelstelling(en) die u stelt. Wie echt wilt veranderen, werkt in stappen en integreert voor elk doel een oplossing binnen zijn (nieuwe) digitale strategie. 

De experten van BDO Digital ondersteunen u bij complexe digitale transformaties. Dwars door de volledige waardeketen van uw instelling of dienst. Zij helpen u – onafhankelijk – de beste technologie kiezen. Of verder uitbouwen. U kiest! Stap voor stap. Betrokken en pragmatisch.

Download meer informatie en ontdek hoe BDO u kan helpen! 

 

19-03-2019 - BDO Digital

Artikels

Open Source Software Defined Storage in Academic Environments

Academic IT environments are often the most advanced users of technology. Given the research nature of those environments, they often have to push the boundaries of technology to the edge. Hence open source technologies fit really well in those environments. They can customize such solutions to fit their exact needs. Open source solutions are also less expensive than proprietary solutions which fits with the cost constraints of such environments.

Affordable data storage without expensive proprietary hardware

The demand for additional data storage is growing too fast for traditional storage options to continue to be an affordable solution. Continuing down this path means you'll be forced to increase your budget dramatically in order to keep up with your data needs. However, there is another answer—SUSE Enterprise Storage. This intelligent software-defined storage solution, powered by Ceph technology, enables you to transform your storage infrastructure and reduce costs while providing unlimited scalability. The result is an affordable and easy-to-manage enterprise storage solution.

Benefits of SUSE Enterprise Storage:

  • Reduce Cost
  • Simplify Management
  • Adapt Quickly
  • Scale Easily

SUSE Enterprise Storage fits the university IT needs well. Whether it’s the central IT department providing services to the entire university system, or an individual department that needs storage for their researchers they can use this open source solution in a variety of use cases. A few example use cases include Disk to Disk Backup, HPC Storage, Genomics Data Repository, and File Sharing.

07-03-2019 - SUSE, the Open Open Source Company

Artikels

In volle voorbereiding voor Securitas HIGH TOUCH - HIGH IMPACT

Tijdens een meeting met de partners van het raamcontract bereidden we het HIGH TOUCH - HIGH IMPACT event voor van 14 maart. 

Enkele sfeerbeelden. Bent u nog niet ingeschreven? Doe het nog snel via: securitas-hthi.be

28-02-2019 - Securitas

Ontvang updates over ICT in publieke organisaties

Regelmatig landt deze Securitas update in uw mailbox. Met gegarandeerd relevante informatie!

Uitschrijven kan uiteraard op elk moment

En volg ons op: