Artikels

Securitas sluit zich aan bij Green Deal Circulair Aankopen

29-03-2018 -

High Tech, High Touch, High Impact – het thema van de VITO-raamcontractdag op 30 mei – is geen loze kreet van Securitas. Als facilitator van de Green Deal van Vlaanderen Circulair rollen we in 2018 twee trajecten rond circulaire economie uit. Waarom circulair en welke trajecten? Dat leest u hier.

Met het VITO-raamcontract heeft Securitas zich aangesloten bij de Green Deal Circulair Aankopen van Vlaanderen Circulair. Leden van de VITO-raamcontract community krijgen daarmee meer informatie over duurzaam en circulair aankopen. Maar evengoed een heel concreet circulair traject voor al hun ICT-materiaal: daarmee geven ze hun organisatie in een handomdraai een duurzamer karakter.

Circulair aankopen met oog voor mens, planeet én portemonnee

Circulair aankopen verkleint de afvalberg en zorgt ervoor dat meer gebruikers profiteren van één en hetzelfde product. Mits slimme toepassingen levert deze manier van werken zelfs economisch profijt op!

Het is dan ook een nieuwe manier van aankopen, waarbij grondstoffen en producten zo hoogwaardig mogelijk en blijvend ingezet worden. Ze worden hersteld, gedeeld, hebben een hoge tweedehandswaarde en zijn upgradebaar. Op het einde van hun levenscyclus kunnen ze makkelijk uit elkaar gehaald worden en omgevormd tot nieuwe producten.

Kringloopeconomie ook mogelijk met ICT

Voor de ICT-sector komt het er vooral op neer materialen niet slechts eenmalig, maar telkens opnieuw te gebruiken. Een groot gevaar bleek vroeger echter het massale dumpen van ICT-afval in derdewereldlanden.

Daarom garanderen partners als Close The Gap en Worldloop vandaag het maximaal herbenutten en recycleren van de onderdelen. Close The Gap haalt ICT-hardware op bij donoren, cleant en refurbished alles en verdeelt de toestellen onder wie het nodig heeft. Worldloop zorgt dan weer voor het inzamelen van de toestellen op hun levenseinde en de recyclage ervan in al hun verschillende onderdelen.

Circulair traject voor toegetredenen van het VITO-raamcontract

Voor het ontzorgen van al zijn afgeschreven ICT-materiaal doet Securitas zelf al beroep op de diensten van Close the Gap en Worldloop. Nu komt daar ook nog de bemiddeling bij tussen de klanten van het VITO-raamcontract en Close The Gap. Het is onze ambitie om een eerste samenwerking op te zetten in de loop van 2018.

Heeft u een concrete circulaire vraag? Kom ons alvast op woensdag 23 mei bezoeken op het Buyer meets Supplier event van Vlaanderen circulair. Hét ontmoetingsevent voor aankopers en leveranciers in de circulaire economie.

Meer info en inschrijven

Deel deze pagina

ICT-oplossingen aankopen in een handomdraai?
Via dit raamcontract

Nog niet als gebruiker geregistreerd?

Registreer nu of Praat met een specialist
Uw registratie verplicht tot niets, en geeft alvast toegang tot alle prijzen in de online catalogus.
Registreer nu