Terug naar overzicht

5 redenen waarom multicloud de toekomst is voor overheden & semi-publieke organisaties

21/09/2018
Juniper networks logo

Driver partner

Publieke cloud: een veilige basis of quick-fix?
Find out why CERN chose Automation as preferred …

Overheidsinstellingen worden op alle niveaus uitgedaagd. Ze moeten telkens operationeel doeltreffend en snel reageren. Wat de cloud betreft, is het vandaag niet langer de vraag of ze naar de cloud willen verhuizen, maar wel wat ze naar die cloud moeten verhuizen. Welke applicaties en gegevens kunnen sneller, efficiënter en vooral ook veiliger ingezet worden in de cloud dan in de traditionele IT-infrastructuur?

Heel wat overheden maken de sprong naar de cloud om hun burgers beter van dienst te zijn, en dat met minder kosten en middelen. Ook wint multi-cloud aan belang. Meer en meer organisaties werken een strategie uit om een multicloud architectuur te realiseren. Multicloud betekent dat organisaties beslissen om applicaties, assets en data niet op één enkele cloudomgeving te zetten, maar over verschillende private en publieke cloud-omgevingen te verspreiden.

5 goede redenen voor overheidsinstanties om een multicloud omgeving te overwegen:

1. Autonomie (geen vendor lock-in)

Het is gemakkelijker om te switchen tussen de verschillende cloudservices waardoor het gemakkelijker is om uw applicaties en workloads over te zetten.

2. Betrouwbaarheid & beschikbaarheid

Wanneer er sprake is van een single point of failure, een hack… kan de secundaire cloudomgeving zeer snel ingezet worden. Ook DDOS-aanvallen zullen veel makkelijker te voorkomen zijn. Een goed uitgebouwde multi-cloud omgeving zal een DDOS aanval verzwakken doordat IT een workload, of de getroffen diensten meteen naar de andere cloudomgeving kan verhuizen.

3. Kostoptimalisatie

U kunt uw cloud-computing over verschillende leveranciers verspreiden, waardoor u ook voordeel kan halen uit de competitie. Dit levert betere prijzen en features op.

4. Flexibiliteit

Elke provider heeft zijn voor en nadelen. U bent vrij om te kiezen welke app, data of asset in welke cloud draait. Zo kunt u het beste uit elke omgeving halen. Bent u niet tevreden, dan kunt u workloads verhuizen naar andere clouds. Verschillende diensten kunnen ook in meerdere clouds draaien om één transactie te voltooien.

5. Sterke beveiliging

Multi-cloud zorgt ervoor dat bedrijven verschillende hosts zoals AWS en Microsoft Azure kunnen gebruiken. Ze kunnen ook kiezen voor een combinatie van een privé, én een openbaar cloudplatform. Dit maakt het mogelijk om bepaalde gegevens te beveiligen in een private cloud en andere dan weer in een openbare of hybride omgeving te bedienen.

Zoals u ziet, biedt multicloud heel wat voordelen. Als u de cloud, in welke vorm dan ook (privaat, publiek, hybride) overweegt, ga dan grondig te werk. Het is zeer belangrijk om uw noden, processen en infrastructuur goed in kaart te brengen.

Juniper Networks kan u helpen bij het beheren en verbinden van uw applicaties in een veilige multi-cloud oplossing. SecureLink, erkend Juniper partner, helpt u graag op weg. We denken samen met u mee over de meest optimale cloudoplossing voor uw organisatie.

Lees meer over de weg naar multicloud: https://www.juniper.net/us/en/dm/simplify-your-multicloud/

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement