Terug naar overzicht

Automation haalt opdracht van 10 miljoen euro binnen

28/06/2018
Automation

Leverancier

VIDEO: ArubaOS 8 | The Smartest Operating System …
VIDEO: Dit was de VITO-raamcontractdag van …

Het bedrijf Automation uit Halle, gespecialiseerd in datacenteroplossingen, haalt een belangrijke opdracht binnen voor de uitbreiding van de datacenters bij het Europees Centrum voor Kernenergie (CERN). De tien bestelde modules representeren een contract van 10 miljoen euro en laten het CERN toe om meer informatie te capteren en beheren tegen een aanvaardbare kost en binnen een korte leveringstermijn.

De eerste twee performante modules worden na het zomerreces boven op de experimenten geplaatst (Near source) wat data-analyse in real-time mogelijk maakt.  “Ook en vooral bij het CERN is het nodig om nieuwe technologieën te omarmen om het steeds groter volume aan data die gegenereerd wordt door onze experimenten te verwerken. De ‘prefabricated datacenters’ van Automation zijn daar een mooi voorbeeld van”, vertelt Maria Girone, CTO bij het CERN. CERN heeft beslist om voor de upgrade van twee experimenten (Large Hadron Collider’s (LHC) en ALICE O2) geen nieuwe of additionele (traditionele) datacenters te bouwen maar realiseert de upgrades door middel van Prefabricated Datacenter Modules.

Voordelen 

De voordelen van de modules spreken voor zich: snelle, flexibele en efficiënte oplossing die de hoogste kwaliteitsstandaarden behaalt – ondersteuning van de hoge performantie-eisen die de CERN-ICT stelt – leveringstermijn van 12 weken – geoptimaliseerde performantie-configuraties aangaande kracht, densiteit en energie-efficiëntie – near Source, de modules staan boven op de experimenten wat een enorme besparing oplevert op de overdracht van data.

Bron

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement