Terug naar overzicht

Check Point lanceert Maestro, de eerste hyperscale beveiligingsoplossing voor netwerken, en nieuwe ultraschaalbare gateways

28/01/2019

Enabler partner

BDO Cyber Threat Insights report
Securitas bewaakt uw digitale omgeving

Revolutionair beveiligingsplatform biedt organisaties ongeziene schaalbaarheid, veerkracht en controle; nieuwe toestellen uit de 6000-serie geven volledige bescherming tegen Gen V-cyberaanvallen en worden op verzoek uitgebreid.

Zaventem, 23 januari 2019 – Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), een wereldleider op het vlak van internetbeveiligingsoplossingen, heeft Check Point Maestro voorgesteld, de eerste echte hyperscale netwerkbeveiligingsoplossing in de sector. Check Point Maestro is een revolutionaire nieuwe architectuur waarmee bedrijven van gelijk welke grootte flexibele cloud¬gebaseerde beveiligingsplatformen kunnen gebruiken en hun bestaande beveiligingsgateways naadloos kunnen uitbreiden tot hyperscalecapaciteit.

De aard van bedreigingen evolueert tegenwoordig snel. Daarom moeten bedrijven een beroep doen op flexibele cyberbeveiligingsplatformen die meteen kunnen worden geschaald,” zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst bij Enterprise Strategy Group (ESG). “De oplossingen van Check Point blijven mee evolueren met het hedendaagse bedreigingslandschap en voldoen op die manier aan de behoeften van ondernemingen, met mogelijkheden die zerodayattacks bestrijden en tegelijk een minimale verstoring van de dagelijkse bedrijfswerking garanderen.

Met Check Point Maestro kunnen organisaties hun bestaande Check Point-beveiligingsgateways gemakkelijk op verzoek uitbreiden, net zoals nieuwe servers en computingbronnen worden opgezet in public clouds. Maestro maakt het mogelijk een enkele gateway binnen enkele minuten uit te breiden tot de capaciteit en prestaties van 52 gateways, wat bedrijven heel wat flexibiliteit en dito terabyte-/tweede firewall-verwerkingssnelheid geeft. Deze haast onbeperkte schaalbaarheid stelt organisaties in staat om hoge 5G-datasnelheden en ultrakorte latentie te ondersteunen, en zelfs de grootste, middelenopslorpende omgevingen te beveiligen, wat een nieuwe norm in hyperscale netwerkbeveiliging stelt.

Check Point Maestro breidt de Gen V-beveiligingsmogelijkheden van onze Infinity-architectuur uit naar hyperscale-omgevingen. Het zorgt ervoor dat organisaties voortaan hun dynamische, evoluerende omgevingen onbeperkt kunnen beveiligen,” zegt Itai Greenberg, onderdirecteur Product Management bij Check Point. “Het principe achter Maestro is erg simpel: het stelt organisaties in staat om op basis van hun huidige beveiligingsvoorzieningen, hoe bescheiden ook, hun beveiliging bijna onbeperkt te schalen naargelang de veranderende behoeften van het bedrijf.”

Check Point Maestro biedt geavanceerde nieuwe mogelijkheden:
Hyperscalebeveiliging: Klanten kunnen hun bestaande gateways van om het even welke grootte op verzoek binnen enkele minuten uitbreiden tot meer dan 50 keer de oorspronkelijke verwerkings-snelheid. Het resultaat is een naadloze uitbreiding tot hyperscalebeveiliging, terwijl de bestaande investeringen van de organisatie worden beschermd.
Veerkracht op cloudniveau: Maestro is het enige eengemaakte beveiligingssysteem dat alle implementaties van de organisatie veerkracht op cloudniveau en betrouwbaarheid kan schenken, met de geavanceerde telco-grade clustering en volledige redundantie van Check Points HyperSyncTM.
Operationele superioriteit: De oplossing wordt intuïtief aangestuurd door Maestro Security Orchestrator, dat alle gateways van een organisatie als één beveiligingssysteem bestuurt en daardoor management overhead tot een minimum beperkt.

Nieuwe beveiligingsgateways 6500 en 6800 zijn megaschaalbaar
De nieuwe beveiligingstoepassingen 6500 en 6800 stellen nieuwe normen in de beveiliging tegen de meest geavanceerde bedreigingen van de vijfde generatie die gericht zijn op de netwerken van middelgrote en grote ondernemingen, en ze zijn bovendien schaalbaar als geen ander. De gateways 6500 en 6800 combineren de bekroonde Threat Prevention-suite van Check Point met SandBlast zerodaybescherming en speciaal ontworpen hardware, en leveren zo het vermogen om SSL-gecodeerd netwerkverkeer te controleren zonder dat de prestaties of de beschikbaarheid eronder lijden.

De gateways leveren ongeziene prestaties. 6500 levert 20 Gbps pure firewallbandbreedte en 3,4 Gbps uitgaande bedreigingsbescherming. 6800 levert 42 Gbps pure firewallbandbreedte en 9 Gbps uitgaande bedreigingsbescherming. Ze ondersteunen connectiviteit tot 40 GbE en zijn voorzien van SSD- en Dual SSD-opslagmogelijkheden in een 1U-frame.

De nieuwe gateways van de 6000-serie zijn een revolutie op het vlak van beveiligingsvoorzieningen voor het middensegment: ze bieden de beste bescherming in hun klasse tegen de meest geavanceerde bedreigingen en bijna onbeperkte schaalbaarheid,” zegt Itai Greenberg. “Ze verenigen bedreigingsbescherming, -emulatie en -extractie in één hoogwaardig platform dat voldoet aan zowel de huidige als de toekomstige behoeften van de klant.

Check Point Maestro en de nieuwe 6000-serie beveiligingsgateways werden onthuld op CPX 360 in Bangkok, Check Points jaarlijkse cyberbeveiligingstop en expositie voor klanten en partners. CPX 360 is erop gericht de meest prangende huidige cyberbeveiligingsproblemen op te lossen, en grote zowel als kleine klanten te helpen strategieën uit te werken om nieuwe en opkomende cyberbedreigingen en gesofisticeerde hackers een stap voor te blijven.

Maestro is beschikbaar vanaf 1 februari 2019. De nieuwe beveiligingsgateways uit de 6000-serie zijn meteen beschikbaar.

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement