Terug naar overzicht

Intelligente roadmapping in een geconnecteerde wereld: de hitteverklikker

25/07/2019
Securitas logo

Enabler partner

Circulaire economie in IT: tijd voor actie
Lens zoomt in als je twee keer met de ogen …

Intelligente roadmapping in een geconnecteerde wereld: de hitteverklikker

 

Elke dag opnieuw stromen biljoenen gegevens door dataverwerkingssystemen, krijgen analoge data een digitale vorm en worden onze toestellen steeds intelligenter. We leven in een hypergeconnecteerde wereld waarin onze omgang met data totaal anders is dan tien jaar geleden.

Een wereld in verandering
In onze huidige geconnecteerde wereld waarin data exponentieel toeneemt, bent u als organisatie genoodzaakt om je anders te organiseren. We worden allemaal geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: beschikbaarheid, schaalbaarheid, ecologie, mobiliteit en veiligheid staan bovenaan de checklist van moderne bedrijven.

Case: de hitteverklikker
Concreet experimenteert Stad Antwerpen via Stadslabo2050 met een slim waarschuwingssysteem voor hittegolven: de hitteverklikker. Deze interactieve website geeft de inwoners van de wijk Sint-Andries informatie over de temperatuur in de wijk. Op basis van actuele klimaatvoorspellingen van de Vlaamse Instelling voor Technologische Ontwikkeling (VITO) en slimme sensoren van imec kan er nauwkeurig gemeten worden of er een gevaar is voor zwakkere bevolkingsgroepen. Daarnaast vind je er een interactieve kaart met alle plekken die belangrijk zijn tijdens warme periodes: drinkwaterkraantjes, medische posten, huisdokters, ziekenhuizen en apothekers, maar ook koele buiten- en binnenplekken op wandelafstand.

Hoe kan u uw organisatie laten meegroeien in een wereld in transitie? Securitas biedt samen partners BDO, Check Point en LCL “smart solutions” die uw organisatie hiermee kunnen helpen. Dit lichten we graag toe tijdens onze inspiratiesessie “Intelligente roadmapping in een geconnecteerde wereld” op 18 september.

schrijf mij in

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement