Terug naar overzicht

Huawei kondigt eigen besturingssysteem aan

14/08/2019
Huawei

Enabler partner

Opinie: 'Open source is meer dan een stukje …
Robots van VUB krijgen drie miljoen euro om …

Huawei kondigt eigen besturingssysteem aan


Huawei heeft zijn nieuwe besturingssysteem aangekondigd. Het krijgt de naam HarmonyOS mee en moet een alternatief vormen voor Android.

Op zijn ontwikkelaarsconferentie in China heeft Huawei zijn nieuwe besturingssysteem, HarmonyOS, voorgesteld. Het mobiele besturingssysteem moet werken voor verschillende platformen, waaronder mobiele telefoons, wearables, laptops en televisies. Huawei zal het systeem openbron maken, en - opvallend - het zal bestaande Android-apps ondersteunen.

Het besturingssysteem, dat tot nu toe onder de codenaam HongMeng door het leven ging, werd eerst gelanceerd op smart tv's, en het zou volgend jaar ook worden uitgerold in wearables, zoals een smartwatch en laptops. "We wilden een OS dat alle scenario's ondersteunt, en dat over een breed gamma van toestellen en platformen kan gebruikt worden, met lage latency en een stevige security," aldus Richard Yu, CEO van Huawei's Consumer Business Group, in een persbericht.

Lees hier verder

Bron: Datanews

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement