Terug naar overzicht

Opinie: 'Open source is meer dan een stukje code in Python of R'

14/08/2019
Red Hat

Driver partner

Huawei kondigt eigen besturingssysteem aan
Robots van VUB krijgen drie miljoen euro om …

OPINIE: 'Open source is meer dan een stukje code in Python of R'
- Stef Schampaert (Country Manager Belgium & Luxemburg bij Red Hat)

 

Véronique Van Vlasselaer liet zich in een opiniestuk kritisch uit over bedrijven die overschakelen naar R of Python zonder over de implicaties na te denken. Stef Schampaert van Red Hat reageert: 'Er bestaat ook nog zoiets als entreprise open source. Daarmee kunnen bedrijven vol vertrouwen aan de slag, en dat gebeurt in de praktijk steeds vaker'.

Of we ons niet aangevallen voelden door dat opiniestuk van Véronique Van Vlasselaer in Data News van afgelopen vrijdag, werd me de voorbije dagen geregeld gevraagd. "Ik zou niet weten waarom," antwoordde ik telkens. "Dat artikel benadrukt namelijk net de toegevoegde waarde van een bedrijf als Red Hat."


Creativiteit en innovatie

Voor een deel ben ik het zelfs eens met de auteur. Een product is namelijk bijlange nog niet "af" als je klaar bent met coderen. Er komt nog heel wat meer bij kijken, en dat zijn stappen die de doorsnee ontwikkelaar zelf zelden voor zijn of haar rekening neemt of kan nemen. Maar wat de auteur van het opiniestuk jammer genoeg nalaat, is een onderscheid maken tussen community open source en Enterprise open source, en dat is in deze discussie nochtans heel belangrijk.

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL

Securitas zal alvast aanwezig zijn op het volgende Red Hat forum op 8 oktober 2019. U toch ook?

MEer info en inschrijven

Bron: Datanews

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement