Terug naar overzicht

Securitas bewaakt uw digitale omgeving

28/01/2019
Securitas logo

Enabler partner

Check Point lanceert Maestro, de eerste …
7 Essentials for a Successful Cloud-First …

Bewakings- en beveiligingsbedrijf Securitas zet definitief de stap naar cyberbeveiliging. Met Securitas Data Protection Services detecteert het bedrijf cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken, computers, laptops of tablets van bedrijven. De service is 24/7 beschikbaar en kan terugvallen op een wereldwijd netwerk van experts. Securitas verruimt zo zijn diensten van de traditionele bewaking en beveiliging naar het beveiligen van hardware en software.

Cybercriminaliteit is stilaan de grootste vorm van financieel-economische criminaliteit in België. De nieuwe generatie cyberrisico’s kan enorme gevolgen hebben voor bedrijven. Behalve data-breaches en de onderbreking van diensten en de operationele werking, kan ook de reputatieschade voor een bedrijf enorm zijn. Meer en meer toestellen zijn aangesloten op dezelfde netwerken: een goede beveiliging van die toestellen en netwerken is daarom aangewezen.

Sinds geruime tijd biedt Securitas aan hun klanten o.a. firewall- en datacenter oplossingen aan. Vlaamse overheidsdiensten, openbare instellingen, lokale en provinciale besturen, steden en gemeenten, OCMW’s, intercommunales, en nutsbedrijven, politie- en brandweerzones, universiteiten en hogescholen, alsook universitaire en OCMW ziekenhuizen kunnen via eenvoudige aankoppeling aan het door eind 2016 gegunde “datacenter raamcontract” van VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) allerlei hardware- en softwareoplossingen en bijhorende services op een eenvoudige manier via dit raamcontract afnemen. Ook in de privésector zijn er heel wat klanten voor deze diensten.

Securitas gaat nog een stap verder met de Securitas Data Protection Services, powered by Symantec.

Goed beveiligde netwerken en een firewall zijn vandaag een evidentie, maar bieden slechts een basisniveau van bescherming. Wat doe je wanneer jouw bedrijf, ondanks de firewals, toch het slachtoffer is van een cyberaanval? Vaak is er dan acuut gevaar, en is een snelle reactie meer dan ooit aangewezen. Met onze nieuwe dienst kunnen we realtime detecteren welke cyberbreach er is, welke delen van het systeem en de computer precies zijn aangetast, en hoe de cyberaanval kan hersteld worden.

Wereldwijd netwerk

In een geconnecteerde wereld zijn er geen grenzen. Securitas koos daarom voor de expertise en wereldwijde aanwezigheid van Symantec als partner: zij hebben de grootste database ter wereld, en beschikken over een ‘big data lake’ waardoor ze cyberbreaches en data over de hele wereld instant met elkaar kunnen vergelijken en analyseren.

De wereldwijde schaal van hacking vraagt samenwerking met een wereldspeler. Wanneer een bedrijf het slachtoffer wordt van een cyberaanval, dan zullen we samen met Symantec onmiddellijk reageren om het probleem te detecteren, of die aanval nu uit Amerika, Europa, Azië of Afrika komt”. We hebben daarbij 1 doel: de business impact van geavanceerde cyber-aanvallen minimaliseren.

Securitas belooft "100% garantie op een detectie van de intrusion binnen de beschermde IT-zone”. Deze dienst van Securitas maakt onder andere deel uit van het VITO-raamcontract van Securitas.

ik wil meer informatie over sdps

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement