Terug naar overzicht

Softwarelicenties beheren en licentieregels afdwingen

02/01/2019

Driver partner

Securitas: “Wij staan aan de kant van onze …
Veeam Hyper‑Availability for HPE

Wanneer u gebruik maakt van commerciële, gelicentieerde software in de AWS Cloud met behulp van een BYOL-strategie (Bring your Own License), moet u ervoor zorgen dat u binnen de bepalingen van de licentie blijft en tegelijkertijd dure overprovisioning vermijdt. Dit kan een uitdaging zijn wanneer het zo eenvoudig is om instanties op afroep te lanceren wanneer u ze nodig hebt!

AWS License Manager maakt het eenvoudiger om licenties te beheren op AWS en on-premises servers van softwareleveranciers zoals Microsoft, SAP, Oracle en IBM. Met AWS License Manager kunnen beheerders aangepaste licentieregels maken die de voorwaarden van hun licentieovereenkomsten nabootsen en vervolgens deze regels afdwingen wanneer een exemplaar van EC2 wordt gestart. Beheerders kunnen deze regels gebruiken om schendingen van licenties te beperken, krijgen controle over en zichtbaarheid van al hun licenties met het AWS License Manager-dashboard en verkleinen het risico van niet-naleving, onjuiste rapportage en extra kosten als gevolg van licentieverlengingen.

Voordelen:

  1. Krijg controle over licentiegebruik
  2. Verlaag kosten
  3. Verhoog transparantie

meer lezen

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement