Terug naar overzicht

Vlaamse regering wil speerpunt maken van innovatie en digitale transformatie

01/10/2019
Securitas logo

Enabler partner

Hoe goed bent u beveiligd tegen een security …
Dell Technologies Cloud Strategy

Vlaamse regering wil speerpunt maken van innovatie en digitale transformatie

Vlaanderen moet voortrekker worden op het vlak van toepassingen in de nieuwe data-economie en artificiële intelligentie. Die ambitie staat in het regeerakkoord, waarvan formateur Jan Jambon (N-VA) een beknopte versie aan De Morgen bezorgde.

"De digitalisering treedt een nieuwe fase in, waarbij alles met alles en iedereen met iedereen verbonden is. Klassieke modellen en methoden komen onder druk te staan. Dat schept kansen om economische en maatschappelijke problemen op een innovatieve manier aan te pakken, maar het houdt ook risico's in. Initiatieven in verschillende beleidsdomeinen moeten meer dan ooit op elkaar afgestemd worden. Samenwerking is het antwoord", valt te lezen. Over welke initiatieven het precies gaat en hoe die samenwerking er concreet uit ziet, is nog niet duidelijk. Daarvoor is het wachten op het volledige regeerakkoord, dat dinsdag verwacht wordt.

Wel is duidelijk dat de regering een prioriteit wil maken van "een zo snel mogelijke invoering van het 5G-netwerk in heel Vlaanderen". "Dat zal ervoor zorgen dat we de nieuwste spitstechnologieën kunnen inzetten om Vlaanderen gezonder te maken, verkeersstromen beter op elkaar af te stemmen, energie te besparen, informatie efficiënter uit te wisselen, fraudeurs sneller te klissen, maar ook bijvoorbeeld nieuwe roboticatoepassingen te lanceren of zware videobestanden in een oogwenk door te sturen", klinkt het.

lEES HIER VERDER

Wilt u ook op de hoogte blijven van andere trends in technologie en ICT?
Laat u inspireren op onze ICT-inspiratiedag of schrijf u in op onze nieuwsbrief.

 

Bron: Datanews

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement