Terug naar overzicht

Close The Gap

Enabler

Website

 

Close the Gap is een internationale non-profit organisatie die als doel heeft om de digitale kloof the overbruggen tussen Westerse landen en ontwikkelingslanden.

Dit doen ze door gebruikt ICT materiaal, dat gedoneerd wordt door grote en middelgrote ondernemingen of publieke organisaties, een nieuw leven te geven. Op die manier kunnen scholen, ziekenhuizen en ondernemende en andere innovatieve en sociale projecten meer opportuniteiten bieden aan individuen en gemeenschappen. 
Alle projecten zijn vraaggestuurde en non-profit geörienteerde initiatieven. Net deze combinatie van impact creëren en een win-win situatie binnen het circulaire traject, maken Close The Gap een ideale partner voor Securitas.


Sinds 2004 heeft Close the Gap meer dan 700 000 ICT materialen ontvangen, bijgedragen aan meer dan 5000 projecten in Afrika en meer dan 3 000 000 begunstigden bereikt. Close the Gap is ook de drijvende kracht achter Worldloop (dat instaat voor het duurzaam recycleren van e-waste), het Leap2 programma (dat ondernemers en innovatie ondersteunt) en het Digital for Development platform. Dit alles draagt bij tot het creëren van impact in Afrika en andere ontwikkelingslanden.

 

 

Hoe kan u helpen?

Ontdek de vele manieren hoe u Close the Gap’s projecten kan steunen via uw werkgever of uw eigen organisatie.

Neem voor meer informatie contact op met Didier Appels via: didier.appels@close-the-gap.org of via +32 (0)472 72 33 93

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement